Mediet är meddelandet

Specialiserade föredrag, seminarier och workshops

Boka en tretimmars uppdateringskurs i Bitcoin/Blockchain

Omvärldsanalys, marknadsöversikt, bakgrund, applikationer – framtid.

Den här dragningen innehåller allt som krävs för att man ska få ett grepp kring vad det här med blockkedjor, kryptovalutor och decentraliserad teknik egentligen handlar om, samt en liten mini-workshop där man får pröva på tekniken live

Jag har medverkat i allehanda workshops, seminarier och föredrag kring ämnet Internet under många år. Under den senaste tiden har den teknik som nu av många kallas ”blockchain” hamnat i centrum och jag samarbetar ibland på området exempelvis med Talarforum.

Skärmavbild 2016-08-23 kl. 22.05.34

Jag medverkar även då och då i paneler i ämnen som rör så kallad omstörtande (”disruptive”) ny teknik. Som Mindshare exempelvis twittrar (bilden ovan till höger) diskuterade jag Bitcoin, Blockchain och framtidens valutor ihop med några namnkunniga på området i Huddles regi den 8 september, liksom jag medverkar i Bitcoin/Blockchain-spåret på Internetdagarna i november.

skarmavbild-2016-09-30-kl-14-08-34

Utbildning i samarbete med Kairos Future.

Jag håller också flera andra föredrag och seminarier i höst för diverse bolag och organisationer, men tyvärr är de flesta inte publika, utöver Internetdagarna i November.

Så här presenteras mina föredrag t.ex. av Talarforum:

*** Internet (just nu blockchain) förändrar allt

Nanok Bie är specialist i gränslandet mellan media, teknik och makroekonomi

Det finns alltid något nytt på nätet som förändrar ”verkligheten” och i dagsläget är nog den teknik som kallas ”blockchain”, eller blockkedjan, den mest intressanta. Det är ett komplicerat systembygge där ”learn-by-doing” är den mest effektiva inlärningsmetoden; dvs workshops där man prövar på de nya funktionerna och apparna som bygger på denna nya och verkligt omvälvande decentraliserade teknik. Men frågan är: när är det mest effektivt att decentralisera jämfört med våra idag traditionella och högst centraliserade organisationer och maktstrukturer?

Nanok Bie är en av världens främsta experter på störande (”disruptive”) teknologier – som t.ex ”blockchain”. Som journalist har han bevakat området i mer än 20 år för DN, Metro och SVT m.fl. Som entreprenör har han startat flera bolag och lett marknadsarbetet på en av världens största Bitcoinaktörer. Som marknadsansvarig på klimatpositiva datacentret Elementica.se har Nanok hjälpt till att göra datatjänster mer miljövänliga.

Nanok lämnade jobbet som kommentator i Aktuellt och specialistreporter på Sveriges största nyhetsredaktion för att ta hand om kommunikationen på Bitcoin-aktören KnC, då ett av världens snabbast växande IT-bolag – och blev sedan rekryterad till Bahnhof för att ta hand om kommunikationen kring Stockholms största datacenter-satsningar. Han har tidigare skapat allt ifrån världens första bloggsamling (han var en av världens första bloggare i mitten på 90-talet) till världens första strömmande musik-app.

I underhållande och tankevärda föredrag låter Nanok Bie sina åhörare inte bara förstå nya fenomen och funktioner på nätet utan också inspireras av exempel på hur de kan nyttjas, samt hur de kan effektivisera den egna verksamheten. Föredraget är utformat på ett sådant sätt så att åhörarna inte bara ska lyckas förstå de senaste teknologierna, utan också kunna applicera dem på den egna verksamheten.

Internet ”stör” de flesta verksamheter.

Att närmare förstå hur är väl investerad tid för alla som på något sätt arbetar med informationshantering, rättigheter, finansiella tjänster, transaktioner, intellektuella tillgångar, patenträtt, juridik och internet i allmänhet. Bland annat. ***