Uppgradera dig själv

Boka en omvärldsuppdatering kring Blockchain

Det finns alltid något nytt på nätet som förändrar ”verkligheten” och i dagsläget är nog den teknik som kallas ”blockchain”, eller blockkedjan, den mest intressanta. Det är ett komplicerat systembygge där ”learn-by-doing” är den mest effektiva inlärningsmetoden; dvs workshops där man prövar på de nya funktionerna och apparna som bygger på denna nya och verkligt omvälvande decentraliserade teknik.

Internet ”stör” de flesta verksamheter. Att närmare förstå hur är väl investerad tid för alla som på något sätt arbetar med informationshantering, rättigheter, finansiella tjänster, transaktioner, intellektuella tillgångar, patenträtt, juridik och internet i allmänhet. Bland annat.

• Variant 1: Översiktskurs

Omvärldsanalys, marknadsöversikt, bakgrund, applikationer – framtid. 

Den här dragningen innehåller allt som krävs för att man ska få ett grepp kring vad det här med blockkedjor, kryptovalutor och decentraliserad teknik egentligen handlar om, samt en liten mini-workshop där man får pröva på tekniken live, i sin egen mobiltelefon. Om man vågar.

• Variant 2: Teknisk djupdykning

Proof-of-Work vs. Proof-of-Stake, concensus vs. api/applikations-lager, public vs. permissioned/distributed ledgers etc.

Detta är en mer teknisk översikt kring hur blockkedjor fungerar. Den här dragningen är mer anpassad för utvecklare och personer med ”mer teknisk kompetens”. Man får lära sig grunden i hur denna nya teknik drivs och utvecklas. I denna dragning kan jag också addera ytterligare en timme på högsta matematiska nivå, men det är i princip bara lämpligt för erfarna programmerare och utbildade matematiker/datavetare.

Vad några sagt om kursen nyligen:

• ”Tack så mycket för två bra dragningar – hört så mycket positivt! Bland annat från en av våra mycket seniora och insatta konsulter som beskrev din dragning i tisdags som den bästa av MÅNGA han varit på inom Blockchain” – utbildningsansvarig på HiQ.

• ”Du är utan tvekan vårt förstaalternativ om/när vi får frågor av kunder kring blockkedjeteknik.” – bokningsansvarig på Talarforum.

• ”It was really great presentation by you last evening and 2 weeks back. Eye Opener – In short. Thanks a lot.” – utvecklare på ett av Stockholms största IT-konsultbolag.

Jag är van att utbilda på området och har gedigen erfarenhet och kunskap. Detta på grund av att jag bevakat området i åratal som journalist (jag har till exempel just nu bland annat uppdraget som chefredaktör för världens största nyhetssajt på området; news.Bitcoin.com). Jag har också jobbat med så kallad mining i flera år. Mina dragningar har blivit allt effektivare genom åren tack vare uppdrag från såväl universitet som koncernledningar, riksbanker såväl som småbolag.

Kontakta mig för mer info och för att diskutera hur någon av dessa dragningar kan kommuniceras för att passa just ditt bolag/din organisation, eller för att specialanpassa en utbildning på området, genom att skicka ett meddelande till: mejl@nanok.com eller hooka upp med mig på Linkedin, eller Twitter.

P.s. – läs gärna också ”Låt inte blockchain-konsulterna lura skjortan av dig”…

%d bloggare gillar detta: