Bitcoin-formeln lyder: ”Energi / Tid = Sanning”

Bitcoin är en teknik som kommer att revolutionera världens ekonomier men också många andra former av informationshantering i allmänhet. Jag har skrivit ganska många rader om det hela, t.ex. i form av essän ”The Bitcoin Formula” där jag enligt definitionen lägger fram ”en kort avhandling över ett vetenskapligt ämne med ett populärt framställningssätt”. Det vill säga att jag förklarar hela saken utan att använda några särskilt komplicerade tekniska termer.

Ibland skriver folk på nätet förkortningen ”ELI5”, vilket står för ”Explain It Like I’m 5”, men ”The Bitcoin Formula” siktar mer på en slags ”ELI50”, eftersom du hittar en hel del ”filosofiska” vinklar och referenser till naturvetenskap i texten.

Gör dig själv en tjänst och läs den!

Jag har har också skrivit en hel del om fenomenet på svenska. Några av de texterna hittar du här: nanok.tumblr.com. Vill du veta ännu mer så kan du läsa vidare på min blogg på ämnet: Webonanza.com och lyssna till podcastarna på samma länk. Men kom ihåg, de första 3-4 gångerna som man tror att man fattat grejjen så har man inte det. Ämnet är betydligt mer komplicerat och djupt än det verkar vara på ytan.

%d bloggare gillar detta: