Internetdagarna: Varför har medierna så ofta fel om ny teknik?

Missa inte ”Expertpanel 2 – Blockchain i framtiden & hur det kommer att förändra samhället”Internetdagarna den 21-22 november. Här samlas ett gäng förståsigpåare för att dryfta den utveckling på nätet som hotar att ”disrupta” finans- och bankbranschen (”blockchain”).

skarmavbild-2016-09-11-kl-13-28-00

Deltagarlistan i denna panel presenteras som följer:

”Smarta kontrakt kan förenkla och effektivisera i framtiden, men det finns också en risk att man tappar kontrollen i både smått och stort. – Jörgen Modin

Varför har medierna oftast fel när de rapporterar kring ny teknik, och hur påverkar den världsbild de skapar utvecklingen? – Nanok Bie

Är Blockchain en framtidsteknologi? Hur kommer det sig att framtiden är så svår att förutse, när vi anser det självklart – i efterhand – att disruptiva uppfinningar skulle få genomslag? – Troed Sångberg

Molnpengar i utvecklingsländer – Sergej Kotliar”

Vi får alla 5 minuter var att presentera varsin liten tes, med efterföljande frågor från publiken och diskussion. Själv hoppas jag leverera en liten analys kring varför det så ofta blir fel när våra stora medier ska rapportera kring ny teknik.

Här är Internetdagarnas sajt, och här är Bitcoin/Blockchain-spåret.

%d bloggare gillar detta: