Samlade artiklar

skarmavbild-2016-09-13-kl-10-05-10Jag har producerat/medverkat i ett okänt antal tv-inslag och skrivit tusentals artiklar. Det stora flertalet finns inte längre kvar på nätet, men här och där finns det några samlingar kvar.

SVT-inslag och artiklar

Om man till exempel söker på SVT.se dyker i alla fall något hundratal artiklar och inslag upp. Ämnena är spridda, men de flesta berör på ett eller annat sätt informationsteknik, vilket var mitt specialistområde på SVT. Där finns t.ex en arkiverad version av en av de första publiceringarna som fick mycket uppmärksamhet, många tusen Facebook-delningar och ledde till Rapport 19:30-inslag; denna där jag frågar varför de sociala medie-jättarna själva är så anonyma och svåra att nå? Tyvärr har man bytt publiceringssystem sedan dess så en del resurser (som bilder och samlade delningar) har fallit bort.

Metro-tips

Jag skrev också mer än 1000 artiklar/notiser för Metro åren 2006-2011. Även de flesta av dem är numera försvunna från nätet. Jag sparade dock själv ner ett stort antal av de små dagliga webbtipsen, här är den listan (sidan är LÅNG (cirka 100 000 ord), så ha lite tålamod när den laddar). Förvånansvärt många av de ”gamla” tipsen är lika giltiga idag. Efter ett antal stickprov kan jag konstatera att de flesta av sajterna finns kvar och fungerar lika bra idag (men inte allt såklart), dock fungerar bara ett litet antal av själva länkarna i den här texten (på grund av att jag själv bytt publiceringssystem sedan dess). Jag sparar ändå ner texten och är det någon särskild länk du vill återupptäcka skicka mig ett mejl så tar jag en titt i den gamla databasen och levererar.

skarmavbild-2016-09-13-kl-10-14-05Krönikor i tidningen Journalisten

Jag skrev också ett stort antal krönikor i papperstidningen Journalisten före år 2011, och eftersom man inte bytt publiceringssystem sedan dess (vilket många andra medier gjort) så finns de flesta av dem också kvar på nätet här. Jag kan ju själv då titta tillbaka för att se om mina egna förutsägelser och spådomar slagit in, och än så länge har jag inte hittat något galet. Kolla t.ex denna från 2011 som jag återupptäckte, där jag siar kring hur framgångarna för tidningarnas app-satsningar skulle utvecklas framöver.

Diverse papperstidningar

Jag jobbade på DN 1996-2000 och publicerade ett oräkneligt antal texter, först och främst i papperstidningen men allteftersom nätet växte fick de också sina digitala motsvarigheter. Ytterst lite finns dock kvar online idag. Detsamma gäller de tusentals ännu äldre papperspubliceringar med min underskrift som publicerades i Nöjesguiden, Darling och andra tidningar som jag inte ens minns titlarna på just här och nu. ehandelNöjesguiden gjorde någon slags ”best of”-samling för sitt 30-årsjubileum häromåret och då inkluderade de till exempel den här artikeln, som jag tycker blev rätt bra och som står sig än idag.

Övrigt

En del av mina texter har återpublicerats i avhandlingar och böcker. Jag ska försöka hitta några av dem i mitt arkiv (vinden), skanna och lägga upp här när tid så ges. Jag har ju också skrivit en bok. Ska se till att skanna och lägga till den här också inom sinom tid.

%d bloggare gillar detta: