Ny kommunikations-plattform för Elementica

 

Uppdraget: skapa varumärket och kommunikationsplattformen för en ny generation återvinnande datacenter i Stockholmsregionen. Resultatet: Elementica.se.

Först loggan:

ElementicaLogoBW

Här leker vi med de fyra gamla elementen luft, jord, vatten och eld. I denna uppdaterade variant symboliserar den första rutan fortfarande vatten (som leder värmen), i den andra har jord blivit till data (8 bitar). Den tredje är luften (som kyler ner) och den fjärde el (istället för eld) – som ett eluttag. Luftmönstret skapar också moirémönster som förändras beroende på hur stort loggan genereras och vilken skärm som används – vilket skapar en intressant förändring. Loggor behöver inte vara statiska. Dessutom kan man använda alla de fyra olika elementen till fyra olika byggnader, till exempel, men ändå få en sammanhängande profil.

 

 

Den tillhörande webbsidan blandar text, bild, video och grafik friskt. Här ovan finns ett litet utdrag från startsidan. Syftet är att fungera som basplattform för all kommunikation så att eventuella intressenter kan höra av sig, exempelvis efter att ha blivit uppmärksammade om att den här tekniken finns, efter tillhörande PR-aktiviteter.

 

%d bloggare gillar detta: